sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Turku

TURKU
Turku (ruotsiksi Abo), se monien ihmisten kotikaupunki on Suomen vanhin kaupunki. Turku on satoja vuosia sitten toiminut Suomen pääkapunkina, mutta vain kolme vuotta. Turku on kaksikielinen (kielinä suomi ja ruotsi). Turussa on paljon ihmisiä, jotka tekevät työkseen palveluammatteja.


PERUSTAMINEN
Turkua ei ole koskaan virallisesti perustettu, vaan se on syntynyt.




LUONTO
Asukasluvultaan (31. lokakuuta 2010)Turku oli 177 504, joka tekee siitä Suomen viidenneksi suurimman kaupungin. Pinta-alaltaan se on 306 41 km². Turku sisältää paljon järviä ja jokia. Lisäksi siellä on satumaiset saaristot. Se tunnetaan myös hyvistä urheilumahdollisuuksista. Ilmasto on merellistä ja leutoa. Turun keskilämpötilaksi on mitattu 6 °C ja sademäärä on vuodessa keskimäärin 700 mm.


NÄHTÄVYYDET



Kuten edellä jo mainittiin, Turussa on hyvin satumaiset saaristot. Museoitakin on Turussa monia. Tunnetuimpia Turun nähtävyyksiä ovat Turun linna ja Turun tuomiokirkko, sekä lisäksi hyvin suosittu nähtävyys, vuoden 1827 tulipalosta säilynyt luostarinmäen käsityöläismuseo.





MUUTA KIINNOSTAVAA
Turussa on tapahtumia ympäri vuoden. Siellä on niin lapsille, kuin aikuisillekin toimintaa.




Tämän tekstin on kirjoittanut Emilia

3 kommenttia:

  1. Hei Emilia!
    Työskentelit hyvin itsenäisesti ja omatoimisesti. Lopputulos on loistava. Teksti on asiapitoinen ja kuvat tulevat tekstiä hyvin. Löysit tärkeimmät asiat väliotsikoiden alle. HYVÄ !
    t. opettaja

    VastaaPoista
  2. sulla on siis tosi kiva teksti. Sun tekstistä oli paljon tietoa, siis mulle. Ihan vaan sen takia et halusin tietää enemmä turusta. Turku on muuteki kiva kaupunki!

    - Jasmiina

    VastaaPoista